32-jarige Dierenbeul, die zijn hond mishandelde in cel belandt

Een 32-jarige man is veroordeeld voor gevangenisstraf voor dierenmishandeling. Volgens de rechter sloeg, beet en trapte hij zin hond herhaaldelijk tussen juni en oktober 2015, volgens tv2.no. De man uit Noorwegen moest op 4 oktober 2017 voor de jury verschijnen. De man werd beschuldigd van het slaan en schoppen van zijn hond met veel kracht, wat enorme pijn veroorzaakte.

Minstens een keer had de hond zware pijn aan de ribbenkast overgehouden als resultaat van het geweld, zegt tv2.no.

Een monster
De man werd ook veroordelen voor het bijten van zijn hond, zo hard dat het wonden veroorzaakte. De rapporten berichtten ook dat de man de pup lang alleen liet en hem nooit naar de dierenarts bracht. Daardoor is hij ook veroordeeld voor nalatigheid. Hij is nu veroordeeld voor 21 dagen in de cel, met nog twee jaar voorwaardelijk. De man mag de komende vijf jaar geen hond meer hebben.

“Het hof neemt het hoog op dat dit een zaak is van relatief lang en serieus geweld en nalatigheid tegen dezelfde pup,¨ zegt de rechter.

Wat denk je van de uitspraak? Vind je hem te streng of kwam deze man er te makkelijk van af? Laat ons weten wat je ervan denkt in de reacties.