Deze hond wil nog één ding doen voordat ze doodgaat, wat het is zal je ontroeren..

Bijna iedereen die een hond heeft vind dat een van de mooiste dingen die er is. Ze zijn er altijd voor je en hebben geen kwaad in zich, ze halen het goede in de mens naar boven.

Het interesseert een hond niets als je rijk of arm bent, of om hoe je eruit zien, het beestje houd altijd van je. Als je hondje overlijd dat is het verdriet met geen woord te beschrijven en zullen altijd je beste vriend zijn. Om goed te kunnen rouwen heeft Beth Norman Harris daar een gedicht over geschreven.

Dit gedicht is zo mooi dat je zeker even rustig de tijd moet nemen om het te lezen, en we hebben ook gezorgd voor een korte onderbreking zodat je er goed over na kunt denken, op de volgende pagina kan je beginnen met het lezen van dit prachtige gedicht..

“Wees vriendelijk voor mij, mijn lieve baasje, want dat betekend de hele wereld voor mij. Door jouw geduld en medeleven leer ik sneller en zal ik altijd naar je luisteren.”

“Wil je veel met mij praten, want ik hou van je stem. Ik word gelukkig als ik je stem hoor en daar kwispelt mijn staart door, en als ik je hoor komen aanlopen wacht ik op jou.

“Wanneer het weer buiten slecht is, laat me dan alsjeblieft naar binnen want ik ben een huisdier. Ik kan nooit meer wennen aan het slechte weer en lig graag naast je in de woonkamer. Als je het geld niet had om een huis te betalen zal ik je altijd volgen door weer en wind want bij jou zijn is het beste wat er is. Ik hou van jou en jij bent mijn grote voorbeeld.”

“Zorg altijd voor genoeg water voor mij, want al vind ik het niet erg als ik uit zou drogen, ik zal het je nooit kunnen vertellen als ik dorst heb. Wil je alsjeblieft altijd voor eten zorgen, want dat heb ik altijd energie om met je te knuffelen, spelen, opdrachten te volgen, naast je te staan wanneer je me nodig hebt, en je beschermen met alles in mij als je in gevaar zou zijn.”

“En als ik ouder word, minder vitaal en uiteindelijk klaar ben om te sterven, zorg dan alsjeblieft voor me. Houd mij vast, zachtjes, in je armen, en beloof mij dat ik eeuwige rust krijg, want ik zal mijn lot altijd in jouw handen leggen.”

Een prachtig verhaal.. Wij willen jullie ook vragen dit verhaal te delen met mensen om je heen, zodat ze dit kunnen lezen wanneer je verdriet hebben, en natuurlijk om door deze verschrikkelijke periode heen te komen.