De man tilt stervend hertje op en moet afwachten. Wat het dier dan doet, is ongelooflijk!

De oprichter van de Wildlife Aid Foundation, Simon Cowell, redt regelmatig dieren uit gevaarlijke situaties, en de redding van een ree, die was aangereden is hierop geen uitzondering. Wat wel uitzonderlijk was, was de race tegen de klok. Er was een hele korte tijd om het hert te redden voordat het uiteindelijk in een diepe shock zou belanden en het zou opgeven.

”Tijd is van het grootste belang bij herten, omdat ze myopathie, een spierziekte, kunnen krijgen als ze opgepakt worden. Dit is een complexe aandoening die invloed kan hebben op allerlei dieren, en die er toe kan leiden dat de dieren aan stress sterven. Daarom was het heel belangrijk dat dierenarts Emma de wonden van het gewonde dier zo snel mogelijk zou hechten, zodat het dier opnieuw kon worden vrijgelaten in het bos, ”schrijft Wildlife Aid in de beschrijving op Youtube.

Zodra ze terug naar het bos waren hielp Simon het hert met staan, maar het dier vertoonde weinig drang om te leven. Simon probeerde zo goed als hij kon te helpen, maar uiteindelijk werd hij overvallen door zijn emoties en moest hij huilen.

Wij worden geraakt door Simon’s bereidheid om het gewonde hert te redden, en we zijn blij dat er mensen zoals hij in deze wereld zijn. Bekijk de video om te zien hoe het uiteindelijk met het hert afliep!