Hoewel deze hond erg braaf was, sneden ze toch zijn neus af. Maar als ZIJ hem op straat vinden, geschiedt het wonder.

De hond Anubis uit Caïro in Egypte heeft dag en nacht de eigendom van zijn baasje bewaakt. Maar hoewel hij zeer slecht behandeld werd, heeft deze viervoeter zich altijd zeer trouw van zijn taak gekweten.

Maar omdat het luide geblaf sommige dierenbeulen op de zenuwen werkte, sneden ze zijn neus eraf. Zijn eigenaar zet hem dan maar op straat, waarna hij ernstig gewond en met constante angst zich onder auto’s en achter vuilnisbakken verschuilt. Zoals zovele dieren lijdt hij een eenzaam bestaan, zonder enige hoop dat zijn leven ooit nog zou verbeteren.

Zonder neus is zijn leven zo mogelijk nog moeilijker, want hij kan geen voedsel ruiken en heeft het moeilijk om te ademen.

Maar Anubis’ zachte karakter, zijn trouwe ogen en niet in het minst zijn ernstige verwonding trekken de aandacht van de “Animal Protection Foundation”, een Egyptische organisatie die al duizenden misbruikte en gewonde dieren in het land redde.

Maar Anubis’ verwondingen maken het de redders niet eenvoudig om voor hem te zorgen. Hij heeft nood aan speciale zorgen en een familie die hem veel liefde geeft. Maar de Egyptenaren voelen er niet veel voor om de viervoeter op te vangen en zoeken naar een andere oplossing.

Maar deze oplossing bevindt zich op meer dan 11.000 kilometer van Caïro: SNARR, een groep dierenrechtenactivisten die gespecialiseerd is in de opvang van gehandicapte, gewonde en problematische honden. Als ze Anubis zien, weten ze onmiddellijk: “Hem moeten we redden!

SNARR en de “Animal Protection Foundation” beslissing om vier dieren, die in zeer slechte toestand zijn, over te vliegen naar de Verenigde Staten. Anubis is een van hen. In de Verenigde Staten aangekomen, moet Anubis nog eens 2000 km rijden en wordt hij door een half leger vrijwilligers met een andere auto vervoerd, om uiteindelijk bij zijn pleeggezin aan te komen.

En voor het eerst in zijn leven weet Anubis wat het is om onvoorwaardelijk bemind te worden – en heeft hij eindelijk een volle maag. Elk van de vrijwilligers is meteen onder de indruk van zijn liefdevolle en gevoelige aard. Ondanks de nachtmerrie die hem werd aangedaan, heeft Anubis zijn lieve natuur niet verloren.

Na een lange rit komt hij eindelijk aan bij zijn redders in El Paso, Texas, waar hij aan een pleeggezin wordt toevertrouwd, die hem bijzonder goed verwennen tot zijn verwondingen definitief genezen. De familie houdt zoveel van hem dat ze er zelfs over nadenken hem definitief te adopteren.

“We zijn helemaal in de wolken met hem”, zegt Lauren Connelly, die zich om Anubis bekommert en met liefde, voedsel en alles wat een hondenhart maar kan wensen, overlaadt. En Anubis, die in zijn persoonlijke paradijs is aangekomen, heeft nog iets anders gevonden: een echte vriend, want hij komt blindelings overeen met zijn pleegzuster, een zachtaardige, witte hond die blind is.

De hond die niemand wilde en die verschrikkelijk leed moest doorstaan, heeft eindelijk zijn happy end gevonden.

DEEL deze geweldige redding op Facebook!