Tweeling trouwt met tweeling – wonen onder hetzelfde dak en doen alles samen

Op het eerste gezicht zijn Doug Malm en zijn vrouw Jill, die in Ohio wonen, een heel gewoon koppel van middelbare leeftijd. Maar als je het huis binnen stapt waar ze al 24 jaar wonen, zal je al snel een vrij bijzonder detail ontdekken. In het huis woont nog een ander echtpaar – Doug zijn broer Phil en zijn vrouw Jena. Dat is niet eens per se wat er zo bijzonder is… Kijk hoe het eruit ziet als de koppels zijn aan zij staan – en je zult begrijpen waarom de buren hun ogen niet van ze af kunnen houden!

Doug en Phil en Jill en Jena zijn beiden een set identieke tweelingen. In 1991 ontmoetten ze elkaar tijdens een jaarlijks tweelingenfestival en in Twinsburg, Ohio. De twee broers en de twee zussen raakten al snel erg gesteld op elkaars gezelschap. En hoewel ze 320 kilometer uit elkaar woonden, begonnen ze een relatie. Vooral door het hebben van telefoongesprekken en het schrijven van brieven. Het volgende jaar hadden ze een mazzeltje – Doug won in een lokale loterij een cruise door het Caribisch gebied, voor vier personen. Broers Doug en Phil vroegen de tweelingzussen Jill en Jena of ze mee wilden – en de meiden waren door het dolle heen om mee te gaan. Slechts een paar maanden later, waren Doug en Jill en Phil en Jena verloofd en klaar om te trouwen. Op 7 augustus 1993 trouwden de koppels in een grote gezamenlijke ceremonie.

Vandaag de dag hebben Doug en Jill een 19-jarige dochter en hebben Phil en Jena een 18-jaar oude zoon. De kinderen zijn technisch gezien neef en nicht, maar ze zijn opgegroeid als broer en zus en hebben een hele goede band. Veel tweelingen gaan ieder hun eigen weg als ze ouder worden, qua uiterlijk, stijl en doelen in het leven.

Maar Doug, Phil, Jill en Jena zijn min of meer dezelfde mensen als die ze in hun jeugd waren. Ze kleden zich hetzelfde, hebben hetzelfde kapsel. Het is eigenlijk overbodig om te zeggen, maar het heeft als gevolg dat veel mensen ze door elkaar halen. De broers hadden matchende smokings aan en nadat ze 53 trouwjurken hadden gepast, hadden ook de zussen identieke jurken waar ze allebei verliefd op waren.

Er zijn volgens de Daily Mail maar 250 getrouwde ´tweeling koppels´. De gebroeders Malm zijn allebei gepensioneerde aannemers en genieten van hun vrije tijd door te golfen en zorgen dat het huis er spic en span uit ziet. De koppels hebben een relaxte houding jegens dat ze identiek zijn en het feit dat ze een beetje door de war gehaald kunnen worden zo nu en dan. Maar het resultaat is altijd dat ze kunnen lachen.

Op een dag bijvoorbeeld zocht Doug troost van zijn vrouw Jill, nadat hij een slechte dag had gehad. Hij trof haar in de keuken dus hij liep op haar af, sloeg zijn armen om haar heen en kuste haar in de nek.

Toen had hij door dat het niet zijn vrouw was die daar stond. Hoewel ze al langere tijd getrouwd waren, had hij per ongeluk Jill haar tweelingzus Jena gekust. Sommige mensen keuren de unieke woonsituatie van de tweelingen af. Maar Jill zegt “Het is al zo lang zo, dat ik denk dat we er geeneens meer aandacht aan schenken.” Phil zegt ook dat hij zich weinig aantrekt van wat anderen denken. “Onze relatie werkt en we leggen niemand iets op. Dit is wie we zijn. We gaan niet veranderen, of het zelfs maar proberen.”

Om eerlijk te zijn, misschien is dit wel een beetje vreemd – maar beide koppels lijken erg gelukkig. Dus wie ben ik? Ik denk dat het dapper is om het leven te leven waar zij in geloven en van genieten. Liefde is het belangrijkste en deze echtparen lijken er zeker weten het beste van te maken! Voel je vrij om dit verhaal op Facebook te delen met iedereen die je kent, zodat meer mensen de kans hebben deze bijzondere familie te leren kennen!