Hoewel hij dol is op mensen, dumpten baasjes hem om afschuwelijke reden

Bjarni, wat in het Noors ‘beer’ betekent, heeft niet bepaald een makkelijk hondenleven. Hij werd in 2015 op straat gevonden door de dierenbescherming in Huntsville. Ze konden hem vangen en brachten de hond naar het asiel. In het asiel werd contact opgenomen met de baasjes, maar wat die toen zeiden is verschrikkelijk.

De eigenaars weigerden het dier terug te nemen. Al snel werd duidelijk dat ze de hond gedumpt hadden omdat ze hem “te lelijk” vonden. De hond was aangevallen door enkele andere honden, waardoor hij ernstige verwondingen aan zijn snoet had opgelopen. Eten en ademen werd erg moeilijk voor het arme dier dat werd achtergelaten.

Het asiel besloot contact op te nemen met Anne Graber, oprichtster van St. Francis’ Angels, een organisatie die zich inzet voor honden. Die contacteerde op haar beurt een chirurg die er alles aan wou doen om de hond een gelukkig leven te schenken. Het medisch team kon de arme Bjarni een complete make-over geven, waardoor het arme beestje opnieuw al kwispelend door het leven kan gaan. Omdat de hond dol is op mensen is het bijzonder moeilijk voor hem om in het asiel te verblijven.

Bjarni herstelt goed van zijn operatie en hoopt snel een nieuw baasje te vinden waarmee hij naar hartenlust kan spelen en lange wandelingen kan maken.