Grote gorilla huilt tranen met tuiten. Je hart breekt als je hoort waarom!

Wanneer je het hebt over gorilla’s, denk je vaak eerst aan hun krachtige lichaam en agressieve houding. Maar, hoe zit het met hun emoties en gevoelens?

De gorilla Koko in het onderstaande filmpje kan je perspectief op de majestueuze beesten misschien een beetje veranderen. Koko is een van de weinige dieren, die precies weet wat het is om een huisdier te hebben. Ze wilde een maatje hebben om mee samen te zijn, dus gaven onderzoekers haar een klein katje!
Het was verrassend om te zien hoe zo’n grote gorilla zo voorzichtig en lief omgaat met een klein beestje. All Ball, de naam van het katje, en Koko ontwikkelden een sterke band met elkaar.

Maar op een ongelukkige dag, kwam All Ball in een tragisch ongeluk terecht. Het kleine katje kwam er helaas niet levend uit. Het was een hartverscheurend moment toen de onderzoekers Koko moesten vertellen dat haar kleine vriend was overleden: Koko maakte een gebaar van ‘tranen’, en was duidelijk ontzet door het nieuws.

Maar later als ze alleen is, barst ze daadwerkelijk in tranen uit. Wanneer iemand zegt dat dieren zoals gorilla’s geen emoties kennen, laat ze dan meteen deze video zien!