Chirurgen doen verbijsterende ontdekking in lichaam van man

Een team van chirurgen heeft een Indische man behandeld, die al enkele maanden last had van buikpijn. Tijdens een operatie in het Sanjay Gandhi Hospital vonden ze de oorzaak van zijn leed. Maksud Khan (35) had 263 muntjes en 100 nagels in zijn maag zitten.

“De patiënt had al drie maanden klachten over buikpijn. Hij dacht dat hij een voedselvergiftiging had. We besloten dan ook een endoscopie uit te voeren”, vertelde dokter Priyank Sharma aan India Today. Wat de artsen tijdens de ingreep te zien kregen, hadden ze nooit verwachten. “We waren gechoqueerd toen we allemaal munten, nagels en moerbouten terugvonden in zijn maag. Dit hadden we nog nooit eerder gezien.” In het totaal haalden ze 1,5 kilogram nagels uit zijn buik, een dozijn scheermesjes, glazen splinters, steentjes en een verroeste ketting van 15 centimeter uit zijn buik.

Toch had de 35-jarige Indiër relatief gezien weinig pijn. De artsen hadden verwacht dat hij veel meer last zou ondervinden van die grote hoeveelheid metaal in zijn maag. “De operatie is in een mum van tijd uitgevoerd om verdere problemen te voorkomen. Sommige nagels begonnen wel zijn maagwand al te doorboren, waardoor er bloedingen kwamen. Dat had gemakkelijk fataal kunnen aflopen”, zo laat het ziekenhuis nog weten.

Alle munten en nagels zijn nu verwijderd uit zijn maag. De man is aan het herstellen van de ingreep. Volgens de artsen zou Khan depressief geweest zijn, waardoor hij verslaafd was geraakt aan het eten van metalen objecten. Elke keer wanneer de man met zijn driewielige taxi reed en een fooi kreeg, at hij de muntjes op. “Die slikte hij door met een glaasje water”, aldus zijn familie. Nu zou Khan echter een punt zetten achter zijn opmerkelijke verslaving, omdat de gevolgen pijnlijk duidelijk zijn geworden.